Radionica „Budi jak!“

            Tenis se kao i svaki drugi sport sastoji iz 4 oblasti: tehnike, taktike, fizičke i mentalne pripreme. U našoj zemlji, još uvek se ne stavlja dovoljan akcenat na mentalnu pripremu tenisera, a ako  neko i ide kod sportstkog psihologa to se krije. No, mentalna priprema treba biti sastavni deo trenažnog procesa, jer zapravo  čini 25% ukupne spreme tenisera. Teniski mentalni treninzi, između ostalog, omogućavaju da igrač bude mentalno jači  i stabilniji pre samog početka meča, ali i da bude fokusiran i smiren u toku meča.

            Kako bismo pokazali da mentalni treninzi nisu bauk, spremili smo radionicu za sve koji su spremni da unaprede svoj pristup igri. Radionica je namenjena roditeljima i igračima, ali i teniskim trenerima.

            Često iz neznanja, roditelji vrše pritisak na dete i umesto da mu budu podrška, oni stvaraju kontra efekat i ulivaju strah detetu pred početak svakog meča i turnira. Upravo na konkretnim primerima, pomoći ćemo vam da svoje dete usmerite na pravi put, da mu budete željena podrška i pomoć na njegovom putu razvoja i uspeha, jer znamo da je to ono što i želite. 

            Igračima, kroz razne vežbe, pokazaćemo tehnike kako da uđu sigurniji u meč, kako da se izbore sa tremom i strahom pred sam početak meča! Često se desi da onaj ko je psihički jači na terenu, taj meč i dobije! Budite vi taj pobednik! Naučite kako da prevaziđete blokade i pokažete svoj potencijal na meču kao i na treningu!

            Roditelji, igrači i treneri treba da predstavljaju tim koji ide u istom pravcu! Prvenstveno da dete izgrade u atletu koji će naučiti da se izbori sa svim preprekama i da ne posustane kada mu je teško! Put uspeha je popločan sa mnoštvo neuspeha kroz koje dete na putu razvoja i uspeha prolazi! Naučite da sinergično delujete i budete tim koji će iz svakog meča steći određeno iskustvo i unaprediti svoju igru bez obzira na ishod meča!

Radionica obuhvata:

1. Teorijski deo –  Unapređenje komunikacije između roditelja i deteta, kako na pravi način roditelji treba da pomažu svojoj deci;

2. Teorijski deo – Mentalna priprema tenisera pred meč;

3. Praktični deo – Analiza i sagledavanja igračevog profila iz ugla roditelja, trenera i samog igrača;

4. Praktični deo – Postavljanje ciljeva sa osvrtom na strategiju i korake ostvarenja istih.

Kao rezultat dobićete:

1. Tehnike za unapređenje odnosa uzmeđu roditelja, igrača i trenera,

2. Tehnike mentalne pripreme pred meč,

3. Konkretno postavljene i jasno definisane ciljeve (kratkoročne, srednjeročne i dugoročne),

4. Pozitivnu energiju i motivaciju.

Datum održavanja: 12. 6. 2019.

Vreme početka: 19h        

Predviđeno vreme trajanja 1h i 30 minuta

Mesto održavanja: Teniski Klub Zmaj, Janka Veselinovića 9. Sremska Mitrovica

Cena:

Porodični paket  (igrač i roditelji) 1500 rsd

Porodični paket i trener 2000 rsd

Prijave do 8.6. na mail protennissparta@gmail.com U prijavi treba navesti: Ime i prezime jednog od roditelja, paket koji kupujete i broj osoba koji će prisustvovati.

Odjavu sa radionice možete izvršiti 48h pre početka radionice i novac će biti u potpunosti vraćen. U slučaju odjave nakon tog perioda, imate pravo na povraćaj 30% od ukupno uplaćene svote novca.

Predavač: Ljubica Jovanović, teniski mentalni i motivacioni trener

Organizator radionice: Sparta organisation,  Branislav Sisojević

Medijska podrška: Mali igrači, Nenad Bukarica

Glavni sponsor: TK Zmaj, Sremska Mitrovica