Marketing

Prodajna tehnika

Prodajna tehnika koja uspeva u 99% slučajeva

Znam, sada većina vas koja čita ovo misli :“ Šta će mi sada napisati što već ne znam?“

Većina vas koji se bavite prodajom, mislim na bilo kakvu prodaju proizvoda ili usluga, sigurno znate šta treba da radite, ali ne radite to. Oni koji su zaposleni i ne zavisi im plata od učinka prodaje, ok, vi ne treba da se trudite (barem vi tako mislite), ali oni koji su svesni da im od prodaje zavisi visina zarade, oni će se potruditi, stalno edukovati, informisati i tražiti nove načine – bolje načine prodajnih tehnika. Drago mi je da čitate ovo, jer to znači da ste baš vi osoba koja želi da poboljša svoju prodajnu tehniku.

 

Sada ću vam reći šta je to što funkcioniše u skoro 99% slučajeva!

LIČNO SVEDOČENJE!!!

 

Ukoliko ste vi probali taj proizvod ili koristite uslugu koju prodajete, vi već imate neko iskustvo u vezi sa tim proizvodom/uslugom. Ispričajte ga! Naravno, potrebno je da tu priču upakujete u jednu lepu, interesantnu celinu. Znači, ni previše dugačko, niti prekratko. Niti da počnete sa iskustvom od kulina bana…niti da preterujete u opisivanjima.

Znači, sažeto, uz kratak opis proizvoda (3-5 rečenica), učinak nakon korišćenja i obavezno opis vašeg osećanja kada ste koristili dotični proizvod/uslugu (opet 3-5 rečenica). Za kraj, šta će nov, potencijalni korisnik dobiti ukoliko kupi taj proizvod ili uslugu.

Ljudi vole priče iz ličnog iskustva.

Ukoliko vi niste koristili baš taj proizvod, jer možda nije prilagođen vama, onda obavezno ispričajte zadovoljstvo i iskustvo koje je neko treće lice imalo korišćenjem tog proizvoda. 

Znači, opis proizvoda uz opis dejstva tj krajnjeg rezultata korišćenja proizvoda, uz obavezno rečenicu ili dve o koristi koju će potencijalni kupac imati ukoliko kupi proizvod/uslugu koju mu vi prodajete!

Spremno očekujem vaše primere, komentare i pitanja i voljna sam da vam dam odgovor i pomognem u postizanju boljih rezultata vaše prodaje!

Lep pozdrav,

vaša Ljubica!

 

 

ljubica.jovanovic.coach@.gmail.com

error0

2 мишљења на „Prodajna tehnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *