Koučing

Ispratite staru i dočekajte spremno novu godinu

Ispratite staru i dočekajte Novu Godinu

Početak je nove godine, a svaki novi početak zahteva kraj prethodne. U ovom tekstu dobićete jednu divnu i vrlo interesantnu tehniku za brisanje svih loših stvari i otvaranje novog poglavlja u životu.

Bilo da ste sportista ili trener, roditelj, dete, mladić ili devojka, uspešni ili to želite biti, svima je namenjen ovaj tekst.

Ako želite da sve loše stvari, događaje, dela, sopstvene negativne osobine izbacite iz sebe onda uzmite jedno parče papira i počnite da pišete. Napišite sve loše što je obeležilo prethodnu godinu uzimajući u obzir sve sfere i oblasti života (zdravlje, porodicu, odnose , materijlna dobra, posao i karijeru, emotivne odnose, sportske neuspehe i padove, lične neuspehe), zatim sve osobine koje ne volite kod sebe (na primer lenjost, nisko samopouzdanje, inat,…), zapišite sve loše događaje, sve što ste doživeli u toku cele prethodne godine, a što ne želite da vam se više ponovi, kao i sva svoja osećanja koja ne želite da krase vašu ličnost.

Kada završite sa pisanjem, pročitajte još jednom i proverite da niste nešto propustili, pa dopunite spisak i onda ga pocepajte na što sitnije parčiće. Dok cepate list papira ponavljate u sebi ili na glas „ Sve ovo ostavljam iza sebe! Ovo nisam ja!“ Osećajte kako sve to loše nestaje, napušta vaše telo i bacite parčiće u kantu za otpatke ili u wc šolju, pa neka voda sa sobom odnese sve loše.

Sada ste spremni da iskrojite nove događaje, prizovete lepe stvari u svoj život i u predstojećoj  godini!

Uzmite veće parče papira, možete i parče hamera ili parče papira iz bloka za crtanje i napišite

„U 2019. godini žellim da:“ i onda napišite sve osobine na kojima želite da poradite, sve stvari koje želite da promenite, one nove stvari koje želite da unesete u svoj život, dostignuća koja želite da postignete! Pišite samo za sebe, jer ne možete da menjate druge, već samo sebe i odnose sa drugim ljudima.

Kada zapišete, proverite sami sa sobom da li zaista iskreno želite sve to što ste zapisali i da li ste spremni da radite na sebi i na ostvarenju svojih ciljeva. Ako je odgovor da, BRAVO! Zakoračili ste na vaš put promene! Okačite papir na vidno mesto i zapitajte sebe za svaku stavku posebno „Šta bih mogao/la da uradim da ovo i ostvarim? Koji bi mogao da bude prvi korak?“ Zatim taj korak sprovedite u delo!

Glavu gore!  Samo napred, bez osvrtanja na prošlost! Nju ne možemo da menjamo, ali zato budućnost možemo da iskrojimo po svojim merama!

Za pomoć pri ostvarivanju ciljeva ili promenama na dubljem nivou svesti, možete pogledati  https://www.ljubicajovanovic.com/sesije/

Za teniske mentalne treninge pogledajte https://www.ljubicajovanovic.com/koucing-u-sportu/

0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *