Ljubica Jovanović

Mental & Motivational Coach

 езƒл‚а‚ слика за facebook logo езƒл‚а‚ слика за instagram logo

O meni

Tenis koučing

Koučing

Radionice

Blog

Kontakt

Saznajte vie

Saznajte vie

Upoznajte se sa mojim mentalnim treninzima

 

Ovaj blog je nastao iz proste elje da vam detaljnije opiem i dočaram sistem, benefite i i način mog rada.

 

Prvi sastanak je uvodni intervju ili uvodni razgovor-razgovor upoznavanja u kome kroz niz pitanja procenjujem mogućnost potencijalnog, budućeg klijenta da prima, prihvata, razume, usvoji i na kraju i primeni sve alate i tehnike koje će mu pomoći na njegovom putu razvoja i jačanju mentalnog dela ličnosti. Uvodni intervju je potpuno besplatan i nakon njega dogovaramo početak saradnje.

 

Na prvom mentalom treningu najčeće odrađujemo analizu tj. profil igrača kroz sve četiri oblasti: tehniku, taktičke, mentalne i kondicijske faktore. Zaključak analize profila igrača jeste postavljanje kratkoročnih, srednjeročnih i dugoročnih ciljeva i redovno praćenje stanja na svakih 3-4 meseca kako bi se na adekvatan način mogao pratiti rast i razvoj samog igrača.

 

Naredni koraci su namenjeni i usmereni ka ostvarenju prvenstveno kratkoročnih ciljeva, čije ostvarenje daje povećan stepen samopouzdanja i motivacije. Tačno se definiu koraci i strategija za ostvarenje svakog cilja pojedinačno. Da bi se postigli određeni uspesi, neophodan je razvoj određenih osobina poput strpljivost, smirenost nakon greaka, pozitivnost to opet predstavlja zasebne oblasti na kojima se mora raditi. Uz rad na ostvarenju ciljeva, paralelno korićenjem tehnika mentalnog čićenja igrači se oslobađaju strahova, pritiska, treme, nervoze, ljutnje i besa, patnje usled povreda, grie savesti, raznih ograničavajućih uverenja koja ih sputavaju da se razvijaju. Na jednom prostom primeru napraviću poređenje korisnosti tehnika mentalnog čićenja. Čaa koja je skroz puna loim pređanjim iskustvima, napunjena bolom, negativnostima, strahovima, neophodno je prvo isprazniti kako bi se mogla napuniti eljenim postupcima, navikama, rutinama, ponaanjem, usmerenoću na prave stvari tokom treninga i mečeva.

 

Iz ovog primera, zapravo uočavate jo jednu oblast rada na mojim teniskim mentalnim treninzima, a to je upravo uvođenje novih navika i rutina između poena, gemova i setova, pred kritične poene, nakog jedne ili vie uzastopnih greaka i slično. Na narednom primeru uvideće vanost ovih elemenata u igri. Period između prvog i drugog seta, odnosno početak drugog seta predstavlja ogromnu priliku za preokret ukoliko ste prvi set izgubili ili priliku da protivnika vratite u igru ukoliko ste prvi set osvojili to nikako ne elite da se desi. Otvara se prozor prilika, gde na mentalnim treninzima učimo kako da kroz njega uskočite i iskoristite ga na pravi način. Ovo je samo jedan primer primene i korićenja jednog od 7 skrivenih prednost poena.

 

Mentalna priprema pred meč i analiza meča su totalno posebne i neophodne oblasti kojima detaljno pristupam, jer je korist od njih neizmerna. Psihički potpuno nespreman igrač je taj meč več unapred izgubio. Utvrđujemo tačne korake mentalne pripreme pred meč koja počinje veče pre meča. Koja je korist rada analize odigranog meča dodatno moete pročitati ovde >>>>

 

Vizualizacije, relaksacione vebe su sastavni deo moga rada i o njima imam napisanih par blogova te ih moete pročitati ovde >>>>

 

Stvari koje posebno i dodatno obrađujemo jeste popis opreme, a određene stvari iz vae torbe zaista imaju neprocenjivu vrednost i mogu vam mnogo pomoći u kritičnim situacijama, prvenstveno da se teniser smiri, fokusira i najzad preokrene rezultat u svoju korist.

 

Kako se brzo vratiti u meč nakon pada, kako se smiriti posle par izgubljenih poena i vratiti fokus na svoju igru, kako se izboriti sa raznim faktorima koji se nalaze u okruenju a koji remete vau igru, poput publike, sudijske odluke, neadekvatnog i provokativnog ponaanja protivnika, nepovoljnih uslova ivotne sredine, nepredviđene situacije na terenu-nec, linija, rupe i sl.

 

Upoznavanje sa, i uvođenje koraka mentalne pripreme pred servis, ritern, udarce sa osnovne linije i prilaz i igra na mrei doprinose boljoj fokusiranosti, dranju emocija pod kontrolom, samopouzdanju, anticipaciji i vizualizaciji. Kroz sistematičan teorijski i praktični rad uz pomoč vizualizacija postepeno igrači kroz mentalne treninge, a onda uz dobijene zadatke i na terenu, prvo na treninzima, pa zatim na sparinzima, a kao krajnji cilj na mečevima savladavaju ove korake i uspeno ih primenjuju i koriste.

 

Unapređenje koncentracije i konstantnosti u meču su takođe neizostavni delovi mentalnih treninga, jer kako postoje vebe na terenu, tako postoji niz vebi koje se rade van terena. Uz određene vebe i zadatke povećana konstantnost i koncentrisanost na mečevima je kroz određeno vreme i do 80% bolja.

 

Samopouzdanje-oblast bez koje se ne moe zamisliti nijedan uspeh. Kroz skoro svaki mentalni trening provlače se neke vebe koje pomau pri njegovom podizanju. One zahtevaju stalni rad, jer postoje razne neočekivane situacije na i van terena koje ga mogu poljuljati, ne jedanput, već nebrojeno puno puta kroz celokupnu takmičarsku karijeru svakog tenisera i teniserke.

 

Trinaest psiholokih tajni ampiona su neto sa čime upoznajem tenisere i kroz razne zadatke oni počinju da ih uvode u svoj ivot. Ove tajne imaju ključnu ulogu pri razvoju vaeg ampionskog duha, stava i ponaanja.

 

Motivacija, organizacija vremena, povećanje stope uivanja u igri su takođe nerazdvojne oblasti mentalnih treninga. Pomoć pri promeni nekog udarca i vraćanje sigurnosti u sam udarac je neto bez čega je nemoguće odigrati kvalitetan meč, a sastavni je deo rada teniskih mentalnih treninga.

 

Podizanje svesnosti, upravljanje mislima, uvođenje raznih tehnika koje pomau kod dranja emocija pod kontrolom, razvoj neophodnih i eliminisanje loih osobina i jo mnogo toga obuhvataju moji mentalni treninzi koji se odravaju u vidu razgovora online, putem aplikacije koja omogućava korićenje kamere u bilo kojoj dravi, kontinentu ili gradu, gde god da se nalazite.

 

Iz svega gore navedenog moete uočiti da je psiholoki razvoj tenisera i teniserki sistematični, gradivni i dugotrajni proces. Svi alati i tehnike unaprediće celokupni stil ivota klijenta kroz sve ivotne oblasti. Vie o benefitima mentalnog treninga i odgovore na najčeće postavljena pitanja moete pročitati ovde >>>>

 

Otkloni blokade i strahove, izgradi svoj ampionski stav!

 

Uvodni intervju je besplatan!

 

Zakai ga odmah!!!

 

+ 381 63 8 654 597 (Mob, Viber, Whats App...)

 

ljubica.jovanovic.coach@gmail.com