Koučing

Da li je moguće biti srećan u braku ili je to samo fraza?

Da li je moguće biti srećan u braku ili je to samo fraza?

Odakle ova tema? Potiče od toga što mnogo osoba koje su izašle iz dugogodišnjih neuspelih veza ili brakova, ne veruju u ljubav prema partneru i ne veruju da mogu biti srećni u zajednici.

Pošto sve što pišem, pišem iz ličnog iskustva, verujte da i posle nesrećno završene veze ili braka, možete imati sreće u ljubavi.

E sad, prvo pitanje je šta je za vas sreća?

Definišite sami za sebe šta je to što vas u vezi/braku čini srečnim/om? Koja su to dela, reči, osobine koje želite da vaš partner ima i pokazuje, ali i šta je ono što ćete vi dati zauzvrat. Sve više slušam polemike oko toga “On treba da je ovakav, onakav, da radi to i to, na takav i takav način, da mi čini to i to i slične stvari”…ali ako on sve to ili barem deo toga radi da li mislite da govorimo o srećnoj zajednici? Srećna zajednica podrazumeva da oboje budete srećni i zadovoljni. Što znači da ako očekujete da dobijete, prvi dajte, naučite da dajete. Veoma je važno da odredite koji je jezik govora ljubavi vašeg partnera, ali i on treba da zna koji je vaš jezik, jer najčešće očekujemo da šta damo to i dobijemo. Postoji više jezika, ali jedan od njih su pokloni, drugi je vršenje nekih usluga i tako dalje (više o tome možete saznati na sesiji ili putem radionica). Ako on ne zna koji je vaš jezik ljubavi, očekuje da mu vratite na onaj način na koji on vama šalje poruku ljubavi. Tu najčešće dolazi do razmimoilaženja, jer se dvoje ne razumeju,  a vole.

Možemo menjati sebe, popraviti svoj odnos prema partneru, lično dati maksimum, poboljšati komunikaciju i naravno da će to sve uticati na poboljšani odnos i učiniti da vaša veza/brak bude srećan.

I za kraj!!! Da li postoji harmonična i srećna veza/brak?

DA, postoji.

Opišite šta to za vas znači biti srećan u vezi, pitajte svog partnera isto, otkrijte koji je čiji jezik ljubavi i svakog dana učiniti barem mali gest da partner oseti vašu ljubav! A on će se potruditi to isto da uradi, samo možda svojim jezikom ljubavi!

Za više informacija ili pomoć pri učvršćivanju veze, ili pak ukoliko želite da povećate stepen ljubavi između vas i partnera javite se.

 Uvodni intervju je besplatan.

ljubica.jovanovic.coach@gmail.com

063 8654 597

error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *